Nienburg, Tyskland

Torsdagen den 29 december 2022, mulet och 7c
 
Efter en natt i snöiga Nynäshamn var det dags att rulla bara några kilometer till hamnen för den 18-timmars färjeöverfarten med Hansa Destinations till Rostock i Tyskland. Lite förvirrande var att det var Destination Gotland som var rederiet och portarna till Visby och Rostock var samma. Jag ringde till informationen och tjejen i andra änden kom på att de digitala skyltarna behövde uppdateras lite. Varför ska det vara lätt.
 
 
Överfarten var lugn och fin och djurhytten helt OK också. Visky fann sig i allting som vanligt. Färjan seglade kl 19.00 och kom fram i Rostock kl 13.00 idag. Receptionen informerade om att det endast var 201 av 1500 möjliga passagerare ombord och det märktes både i restaurangen och på bildäck. Lugnt och skönt. Väl framme skymtades solen för första gången på länge och värmen steg till ca 7c. 
 
 
 
Målet var att komma halvvägs på de ca 600 km mellan Rostock och första målet Wachtendonk där nyår ska firas hos familjen Schlitter. Det blev en del småvägar och Autobahn A1 i cirka 6 timmar. Trafiken var lugn och sensad även på motorvägen, antagligen eftersom de flesta har ledigt mellan jul och nyår. Natten tillbringades på en ställplats som jag varit på för tre år sen när vi for till England för att hjälpa mina föräldrar att flytta. Ställplatsen är ett trevligt ställe i Nienburg, ca 50 km nordväst om Hannover intill ån Weser.
 
 

Nynäshamn

Tisdagen den 27 december 2022, molnigt och -2c
 
Julen kom och gick. Den var fantastiskt mysig i sällskap av barn och barnbarn hemma hos Lia och Filip. Tomten kom och Eddie vågade till och med krama henne.
 
 
Alve tog det hela med ro och fick flest paket av alla tror jag.
 
 
Imorse vaknade jag av en snarkande Visky som känt på sig att det varit konstiga saker på gång de senaste dagarna. Jag packade in det sista i husbilen, tömde toan, fyllde på färskvatten, fick hjälp av hyresgästen Mattias att fylla på luft i däcken, säkrade allt som satt löst i bilen och tog farväl av barn och barnbarn. 
 
 
Det var vemodigt att säga hejdå och lämna Tierp samtidigt som det sprittade i kroppen av förväntan inför den kommande resan. Jag vet att tjejerna klarar sig själva och jag känner mig helt trygg med hyresgästen i huset så det är bara att tuffa till sig, resa, jobba och njuta.
 
I Uppsala fyllde Gasolmacken på två svenska, en spansk och en kroatisk gasolflaska så nu kan kylan komma på riktigt! Vägen bar sedan till Nynäshamn. Som många gånger förr levererade min Garmin en värdelös vägbeskrivning, denna gång till Nicksta Camping i Nynäshamn. Det var mörkt, regnet duggade och jag följde Garmins röst istället för att läsa vägskyltarna. Det slutade med att jag stod i en återvändsgränd men en gångväg framför med campingen skymtandes nedanför genom skogen på andra sidan järnvägen. Det var bara att backa tillbaka i mörkret, göra om och göra rätt. 

Det blir spännande att se hur campingen ser ut i dagsljus imorgon. Även i mörkret ser det väldigt idylliskt ut, i en dal omringad av berg med höghus på.
 
 
 
 
 
 
 

Tierp eller någonstans under snö

Fredagen den 23 december 2022, snö och -5c
 
Dan före dan...
 
Eftersom jag tycker att det är extraroligt att skaffa merarbete lät jag Minin stå ute inatt när vädergudarna fick ett slag av generositet och tappade 15 cm snö på oss. Eller så var det tomten som tänkte att alla barnen ville ha en vit jul och glömde de medelålderstanterna som inte ville ha det. Jag kom in i Minin genom att värma dörrhandtaget med en värmepistol och nu står bilen och tinar upp i ett av de 5 garagen som den borde stått i redan från början. Husbilen har jag fått för mig håller värmen bättre med ett isolerande täcke av snö på så arbetet med att skotta av den har jag rationaliserat bort. 
 
 
När två timmars plogning och handskottning av gården var klart passade jag på att ta en varm dusch i det som är dusch/garderob/förvaring i husbilen. Det är lite av en procedur att tömma duschen på allt och lägga det tillfäliigt i soffhörnan/matbordet/kontoret. Duscha får man göra ultrasnabbt eftersom varmvattenberedaren endast är på 10L. Jag klagar inte, jag konstaterar bara. Mina frusna fingrar var tacksamma för duschen i alla fall, omgivningen också förmodligen.
 
 
På tal om förvaring - Lia och jag var på Ikea igår och jag fyndade en massa olika förvaringslösningar för att ta vara på oanvända väggytor i husbilen samt effektivisera förvaringen i skåp och lådor. Förutom att gör iordning 3 sorters sill och gubbröra idag ska det skruvas Ikeapaket.
 
Nu timoutar jag från datorn ett par dagar och önskar er alla en riktigt God (vit) Jul!