3 veckor kvar!

Det pirrar lite nu! Bara tre veckor kvar innan avresa!
 
Tiden känns lite som den efter att man sagt upp sig på jobbet och måste artigt jobba kvar innan man ger sig iväg på nya äventyr. Samtidigt känns det skönt att det ändå är 3 veckor kvar så att planerna hinner konkretiseras mer.
 
Checklistan fylls på och bockas av vartefter. Adrian har fått nya däck, den är nyservad. 
 
 
Vi har fixat lönnfack till värdesaker, fixat smart förvaring courtesy of Dollar Store och Jysk och jag har stalkat "Ribecka" på Youtube. Hon skriver om deras äventyr runt Europa med sin plåtis och har bidragit med en massa råd och tips om att resa och bo i en husbil, eller plåtis i deras fall, en längre tid. Visky ska få sin ettårsspruta innan vi åker, likaså Bailey innan han och Stefan åker.
 
Första månaden av resan är rätt så spikad nu och andra månaden innan Stefan och Bailey flyger ner till Malaga får klarna utmed vägen. Ena hjärnhalvan vill ha allting utstakat och antecknat, den andra hjärnhalvan vill vara spontan och ta dagen som den kommer. Vi får se vilken som vinner.

Checklistor

Skillnaden på denna resa mot tidigare resor är att jag lagt tid på att säkerställa att "nomadlivet" och arbetet ska lira. Facebooksidan ”Bila mellan Spanien och Sverige” och en jätte trevlig hemsida www.freedomtravel.se har varit till stor hjälp. Där finns info om vägar att undvika, samhällen att inte missa, info om Covidrestriktioner, mm. När vi åkte till England mars 2020 tankade vi och åkte bara efter att ha planerat rutten på ett ungefär. Vi var noga med att vår hund "Korven" hade sina papper och vaccinationer i ordning men var för övrigt totalt blåögda. 🙈

Jag har sedan dess fattat att det inte bara är hundarnas papper som är viktiga utan vi lär ha en extraförsäkring på husbilen som gäller utanför Norden, vi måste kolla vad som gäller avseende däck, vi måste utöka hemförsäkringen så att vi har en giltig reseförsäkring efter 45 dgr, kolla så att EU-kortet och passen är giltiga, beställa miljömärken för Tyskland och Frankrike, klura ut hur vi gör med besiktningen om vi inte kommer hem i tid, beställa Covidbevis i tid, ja, hur mycket som helst. Stefan hatar listor och jag har givit checklistor en helt ny innebörd 😎. Jag har ett Exceldokument med 4 flikar som Stefan får utslag av bara han tänker på det.

1) Att göra
2) Att ta med
3) Rutten och kontaktuppgifter
4) Budget

 ”Att göra” är allt från att bättra på silikonen i duschen och effektivisera bagageutrymmet och andra utrymmen samt serva bilen till att skaffa ett tvillingkort till det mobila bredbandet och skriva listor till Lia med familj som ska bo hos oss när vi är borta. Ja, mina barn är också offer för mina listor.

”Att ta med” är allt från hundarnas tandborstar till pärmen jag gjort i ordning med alla slags dokument i. 

”Rutten” börjar ta form. Allt kan förändras beroende på hur Covid beter sig. Rutten går i stora drag från Tierp rakt igenom Tyskland till Bordeaux/Toulouse/Nice i Frankrike till Bastia på Korsika vidare till Pescara i Italien och åter till Frankrike via fastlandet för att glida ner till Malaga för att möta upp Stefan och Bailey.

”Budget” är till för att hålla reda på kostnader för drivmedel, camping/ställplatser, färjor, vägavgifter, mm. Det kan bara vara en redovisningskonsult som kan tycka att denna flik är kul.

OK, jag erkänner att jag har ett ganska djuptgående kontrollbehov som jag gärna projicerar på mina närmaste. Men jag tycker också att jag är spontan och gillar att rådda i nya situationer. Ett tydligt mönster är att det kryper i kroppen på mig var 5-7 år. Hela vuxenlivet har jag sprattlat till då och tyckt att rutiner och det jag jobbat för och byggt upp under de åren är dags att förnya. Hittills har det lett till barn, flera barn, totalrenoveringar av hem, flytt till nya hem, skilsmässor, införskaffande av djur, ja, ni fattar. Denna resa är i och för sig inte ett spontant påhitt men det råkar vara 7 år efter att vi senast flyttat till ett nytt hem. Just saying....

Taggar: frankrike, husbil, italien, korsika, tyskland;