Nienburg, Tyskland

Torsdagen den 29 december 2022, mulet och 7c
 
Efter en natt i snöiga Nynäshamn var det dags att rulla bara några kilometer till hamnen för den 18-timmars färjeöverfarten med Hansa Destinations till Rostock i Tyskland. Lite förvirrande var att det var Destination Gotland som var rederiet och portarna till Visby och Rostock var samma. Jag ringde till informationen och tjejen i andra änden kom på att de digitala skyltarna behövde uppdateras lite. Varför ska det vara lätt.
 
 
Överfarten var lugn och fin och djurhytten helt OK också. Visky fann sig i allting som vanligt. Färjan seglade kl 19.00 och kom fram i Rostock kl 13.00 idag. Receptionen informerade om att det endast var 201 av 1500 möjliga passagerare ombord och det märktes både i restaurangen och på bildäck. Lugnt och skönt. Väl framme skymtades solen för första gången på länge och värmen steg till ca 7c. 
 
 
 
Målet var att komma halvvägs på de ca 600 km mellan Rostock och första målet Wachtendonk där nyår ska firas hos familjen Schlitter. Det blev en del småvägar och Autobahn A1 i cirka 6 timmar. Trafiken var lugn och sensad även på motorvägen, antagligen eftersom de flesta har ledigt mellan jul och nyår. Natten tillbringades på en ställplats som jag varit på för tre år sen när vi for till England för att hjälpa mina föräldrar att flytta. Ställplatsen är ett trevligt ställe i Nienburg, ca 50 km nordväst om Hannover intill ån Weser.
 
 

Kommentera inlägget här :