Förberedelser inför jungfruresan

Förutom att under de senaste två åren lagt om 107 kunder till digital hantering av sin bokföring, har jag med hjälp av Vismas onlinemjukvaror skapat lättsamma och säkra arbetsgångar. Redovisningsyrket har bra förutsättningar för att utföras digitalt och delvis automatiserat och efter mååånga timmars utbildning och vägledning har mina kunder och jag ändrat vardagen från att hantera pärmvis med papper till att lägga tid på annat.

Det har gjort att drömmen om att jobba med det jag gör fast på varmare breddgrader blivit verklighet.

Så den 13 oktober tankar Visky och jag upp Adrian och styr söderut. Stefan och Bailey flyger och möter upp oss i Malaga den 11 december. Allt detta förutsatt att Covid eller annat inte sätter stopp för det hela. Eller om Bailey övertygar Stefan om att matte inte är riktigt klok. I så fall kan tvångströjan och klippkortet på dårhuset komma väl till pass.

(null)

De närmaste veckorna kommer en del tid att gå åt att fortsätta planera själva resan från Tierp till Malaga, Spanien. Resan som hittills är spikad går från Tierp - Gränna - Ystad med katamaran till Sassnitz. Sen sneddar vi över Tyskland via Moseldalen, Schwartzwaldskogen, mm till Chenaud norr om Bordeaux där jag ska hälsa på Anna Waters, en gammal klasskamrat från Englandstiden. Färden vidare till Malaga blir antingen via väst eller öst om Pyrenéerna till Spanien vidare ner till Malaga. Ca 400-450 mil blir det.

Inspiration

 

Den 13 oktober 2021 är det skarpt läge för början av ett äventyr. Ett äventyr som en del tror på, andra inte. En del önskar att de också vågade/hade möjligheten, andra Googlar efter en snabbleverans av en tvångströja och klippkort på dårhus att skänka till mig.

Inspirationen till detta som kanske blir en ny livstil som innefattar ett liv man inte behöver ta semester ifrån kommer bl.a. från Johan Norén. Han var en mångårig kund som tragiskt nog bragdes om livet på semester på Haiti. Det sista jag hörde av honom var en mailhälsning därifrån den 22 juni 2016. Han var tidigt ute med att digitalisera sitt arbete för att kunna arbeta medan han utforskade världen. Han var en stor inspiration och det är först nu som jag kan förverkliga drömmen om någonting som liknar det liv han levde. 
 
(null)
 
 
Jag försöker leva efter mantran "Be where you are now, be somewhere else later" och med det tänker jag att livet ska vara meningsfullt NU, det är ingen idé att springa i ekorrehjulet och tro att jag kommer att finna ro i kroppen och själen bara tiden går. Mer än halva livet har gått och förändring måste ske idag. Eller den 13 oktober.
 
 
 
 
Taggar: Resa, husbil, jobba digitalt, resa med hund;