Lagos, Portugal

Måndagen den 27 februari 2023, 14c och halvsol
 
Jag tänkte vara kvar i Albufeira ett tag men ängrade beslutet att ta in på en camping och åkte västerut mot Lagos istället efter att ha pratat med en kvinna som också stod på parkeringen utanför campingen i Albufeira. Hon pratade sig varm om stället och jag var dit en dag förra året men utforskade det inte så mycket på dem få timmarna som var.  På vägen dit stannade jag på en mack där man kunde tömma och fylla vatten och när jag ändå höll på passade jag på att tvätta hela husbilen. För EUR 3 fick husbilen en välbehövlig schamponering och avspolning efter att ha fått sandblandad regn på sig några nätter i rad. 
 
Väl i Lagos hittade jag ställplatsen som kvinnan rekommenderade på parkeringen utanför livsmedelsbutiken Pingo Doce. Här står jag med 6 andra bilar och det är gångavstånd till Lagoscentrum med en fantastisk hamn och söt innerstad. 
 
 
 
 
 
Idag har jag haft bestyr med att inte kunna logga in hos Skatteverket samt att min router plötsligt inte vill fungera längre. Efter några timmars blodtryckshöjande frustration och samtal med supporten på Verbal utan att komma fram till någonting gick Visky och jag ut på en 5 km promenad på de fina sandstränderna öster om hamnen. Vi stannade till för lunch på en krog och Visky drog åt sig uppmärksamhet av ett tyskt par som tidigare haft en hund som liknade honom. Det var ett känslosamt samtal eftersom de mistat sin hund i somras men det var roligt att höra deras historia och drömmen om "att leva ett liv man inte behöver ta semester ifrån". De blev motiverade av min historia och ett flexibelt och omväxlande leverne i en husbil och det var roligt att se deras ögon skina upp när de förstod att man faktiskt kan jobba och resa samtidigt om man kan och vill.
 
Jag berättade inte om frustrationen över att routern slutat att fungera... Jag har löst problemet så länge genom att dela ut internet från mobilen men det är ingen hållbar lösning. Det blir till att gå på stan imorgon för att försöka att hitta någonstans att köpa en ny router. Ja, det är frustrerande när allting fungerat felfritt i 15 månader...

Albufeira, Portugal

Lördagen den 25 februari 2023, 16c och lite moln

Kvällarna kan vara lite långsamma och jag somnade med boken på bröstet runt 20.30. Det innebar att Visky ville ut tidigt och dagen började runt 06.00. Jag eldade upp varmvattnet för en dusch, slängde ut alla mattor och torkade bort all sand och hundhår. Jag smög in till campingen här bredvid och fyllde mina vattenflaskor. 

När det ljusnade gick Visky och jag en fin 7,5km runda genom Albufeira till gamla, sen nya hamnen för en kopp kaffe.

(null)

(null)

Portugiserna är väldigt etiskt lagda och en del smyckar ut sina hem på ett underbart sätt.

(null)

(null)

Det är trevligt här. Lätt att ta sig runt, man känner sig trygg och det finns massor att se om man gillar gränder, småbutiker och flera grymma stränder. Folk är hjälpsamma servitörerna är glada att se en när man kommer.

(null)

(null)

Visky var rädd för statyn men ställde upp på ett kort ändå.

(null)

Albufeira, Portugal

Fredagen den 24 februari 2023, 15c och sol
 
Imorse tog vi sista promenaden i Nazaré för denna gång. Jag hade gärna stannat längre men skulle behöva komma åt ström snart efter nio dagars fricampande. Tandborsten, powerbanken, dammsugaren och andra batteridrivna prylar är det dåligt med ström i. På nätterna har det kommit sandblandad regn och det märks att solcellerna som driver bodelsbatterierna laddar sämre med sand på. Måste försöka böka mig upp på taket och spola av dem. Känns som ett lämpligt projekt på en camping där jag kan komma åt en stege och en slang.
 
Hejdå Nazaré, hästarna och det trevliga paret vars gård jag fick stå på!
 
 
Efter en stunds jobb på morgonen rullade vi 365km till Albufeira. Här var jag förra året efter nyår och trivdes väldigt bra. Det är roligt att komma tillbaka även om det i början kändes lite konstigt och sorgligt att ensam besöka platser som jag hade sällskap vid sist.
 
 
Början på dagens resa var sevärd med bland annat dessa getter som vallats av män och hundar lite varstans. 

 
Tyvärr mot slutet på resan kom någon timmes betalväg som kostade hela EUR 45. Det var en väldigt fin väg och jag var ensam på den nästan hela tiden. Andra hade nog koll på avgiften och valde alternativa vägar. 
 
Väl framme i Albufeira var både ställplatsen som alternativ 1 och campingen som alternativ 2 smetfulla så inatt står jag på parkeringen utanför campingen och ska hänga på låset kl 12 imorgon med förhoppning om att någon checkat ut. Om inte ska jag leta upp andra campingar.