Tierp, Sverige

Lördagen den 13 maj 2023, 25c och sol

Sverige levererade på alla sätt idag. Solen värmde, fåglarna kvittrade, vägarna från Oskarshamn till Tierp flöt på och ikväll är det Eurovision! 👍🎉 Hela 13.229km varade detta äventyr som startade den 27 december 2022.

(null)

Väl hemma mottogs jag av Norra Sjukarby 5-tjärnigacampings reception:

(null)

Och tilldelades en lämplig plats med lagom sol och lagom skugga. 

(null)

I välkomstpaketet ingick tofflor, handduk, vouchers för användning av tvättstuga, dusch, gästrum, frukostbuffé, mm. Helt klart bästa camping jag bott på på länge!

(null)

Nu ser jag fram emot allt som ska hända denna sommar och att se hur resplanerna för vintern 2023/2024 utvecklas. 
Under tiden blir det kramkalas med bland annat denne lilleman, Alve ❤️

(null)

Figeholm, Sverige

Fredagen den 12 maj 2023, 22c och sol

Idag var en stor momsdeadline och efter att jag skickat in den sista rapporten tog jag ett stort andetag och gick med Visky i det fina spåret där vi fricampade i Strömsnäsbruk. 
Sedan rullade vi 232km österut till Figeholm, nära Oskarshamn i Småland. Där parkerade jag på en fantastisk ställplats som Oskarshamn kommun ordnat med gratis parkering och el och utsikten tyckte jag var fenomenal.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ställplatsen är bara några hundra meter från Vasagården där farbror Henrik bor. Han kände igen mig vid namn men tyckte jag blivit gammal och undrade vad jag ville. 😂  Det är inte lätt när minnet och förståndet sviker en på gamla dagar. 

(null)

Imorgon lördag eller söndag morgon räknar jag med att rulla in på gården hemma i Sjukarby. ❤️

Puttgarden, Tyskland

Onsdagen den 10 maj, 17c och sol

Vi lämnade Niendorf tidigt på morgonen efter en liten promenad runt Knaus camp. Det var faktiskt en trevlig camping trots läget mellan Ikea, motorvägen och flygplatsen. Den var i ett grönområde och de hade gjort det de kunde för att dämpa ljuden med bullervallar, mm.

Det var roligt att se Helena igen och vi ska försöka att hålla kontakten och ses antingen här i Hamburg igen eller i Sverige.

(null)

Några timmar och 277 km senare parkerade jag vid Bordershop i Puttgarden och handlade lite smått och gott billigt till mig själv och andra i form av vin, likör, starksprit, leksaker, skurlappar till husbilen, hundben, mm. 

(null)

Campingen för natten låg inom gångavstånd från Bordershop och hamnen som färjan till Rödby i Danmark seglar ifrån imorgon bitti.

Det är sista dagen på fastlandet efter 5 månader på vägarna. Det är både sorgligt att lämna kontinenten men också spännande att komma hem, krama om familjen och vänner. Det ska också bli MC kort med lite tur och fix med huset. Det verkar som om Visky fått noskvalster. Han ställer sig bredbent, suger luft och ser obekväm ut. Det blir en sväng till veterinären när vi kommer hem. Jag har dragit på mig en förkylning som satt sig på lungorna och är besvärlig på nätterna. Det i kombination med pollenallergi är verkligen 💯. Jag får väl ta en hutt av någonting inhandlat från Bordershop.

(null)