Biarritz, Frankrike

Söndagen den 8 januari 2023, 13c och vårväder. D.v.s hursomhelst.

Morgonen igår gick åt till att tömma och fylla husbilen samt att åka till ett lokalt Laverie för att göra någonting åt tvättpåsen som försökt att rymma och som var bättre fylld än garderoberna. Laveriet var ett märkligt ställe som inte sett en renovering sedan 70-talet men betalautomaten för mynt och de gamla trogna Mielemaskinerna gjorde sitt jobb trots allt. 

(null)

Det blev sedan 409 km på betalvägar från regniga La Rochelle till något torrare Biarritz. Vi hittade ställplatsen som jag stod på i november 2021 med väninnan Christel, sen gick vi ner till stranden för att låta Visky springa av sig tills det blev mörkt. Och började att regna.

(null)

Imorse tog vi den ca 4,7 km promenaden runt Lac de Mouriscot innan det var dags att packa ihop och ge sig iväg över gränsen till Spanien med Madrid som delmål.

(null)

(null)

Direkt när vi kom över gränsen stannade vi på en bensinstation för att tanka förmånligare än på länge (EUR 1,77L). Vi skulle också köpa motorolja eftersom oljelampan blinkade till igår och vi fick smaka på den spanska servicen direkt. På hyllan stod ett pris, kassan visade ett högre pris och när Jimmy påpekade det revs lappen på hyllan bort, det blev ordväxlingar och gestikulerande tills vi insåg att vi inte skulle få köpa oljan alls om inte till det högre priset. Vi åkte vidare till en annan mack. 

Kommentera inlägget här :