Dag 40 och 41 Pianella - Civitavecchia

Civitavecchia måndag den 22 november 18C och sol
 
Just i skrivande stund sitter Visky och jag i hytten på våning 8 av 11 på Grimaldi Lines färja, Cruise Barcelona, i Civitavecchia hamn (Rom). Färjan går kl 22.00 och vi är framme i Barcelona imorgon kl 19.00. Färjan tar 3.500 personer och har allt man kan tänka sig ombord vad gäller restauranger, casinon, butiker, m.m. Jag har hittils bara utforskat hundrastgården.
 
 
Hytten är helt OK och jag håller tummarna att Visky får behålla maten denna gång.
 
 
Jag lämnade Anna och Ola efter några minnesvärda dagar och följde östkusten några mil nedanför Pescara innan jag vände och tog betalvägar västerut mot Rom och hamnen i Civitavecchia. Visky badade med bollen i Adriatiska havet innan vi lämnade östkusten. Hade jag inte varit lite stressad att komma till hamnen innan det blev mörkt hade jag gärna tagit ett dopp i det kristallklara vattnet.
 
 
Igår morse följde jag med Anna till en marknad i krokarna och tog in ljuden, dofterna och färgerna av stånden som plockades i ordning för dagen. Jag köpte lite smått och gått från trakten att mumsa på under resan. Igår kväll bjöds det på Arrosticini på en för ändamålet speciell grill. Denna Arrosticini var gjord på kastrerad får och som mycket mat var hela proceduren med tillagningen halva nöjet. Till det åt vi grillad paprika, gott bröd med lite olja på samt ett par glas rött. Supergott.
 
 
Jag ser fram emot några timmar i stillhet på färjan för att smälta alla nya intryck och upplevelser de senaste dagarna. Tack Anna och Ola för gästvänligheten och alla nya erfarenheter! Jag fick inte bara med mig minnen - jag fick också hemgjord tomatsås, likör, vin, egenplockad mynta och skalade valnötter.
 
 
 

Kommentera inlägget här :