Ardales, Ronda, Benalmadena, Spanien

Söndagen den 19 mars 2023, 23c och sol

Jisses vad tiden går. Annas 5-dagarsvistelse i Spanien swishade förbi men vi tog vara på tiden med en kombination av vila och full fart.

Höjdpunkten var helt klart den guidade vandringen på Caminito del Rey. Guiden gick iofs knappt att förstå för hennes väldigt starka spanska uttal när hon försökte sig på engelska men lite info fick vi med oss i alla fall.

(null)

El Caminito byggdes ursprungligen mellan 1901-1905 och användes för att transportera material och människor mellan två kraftverk som byggdes på varsin sida av El Chorro ravinen. Det var inte förrän i början av 1920-talet som den öppnades officiellt av kung Alfonso XIII och han lade grunden till namnet som den bär idag.

(null)

Vandringen är i sig inte tung men den är hissnande emellanåt med det som känns som rangliga gångar och höga höjder.

(null)

Vandringen och området kan rekommenderas varmt. Det är ett fint upplägg och otroligt vacker och pampig miljö man vistas i.

(null)

På vägen tillbaka till kusten stannade vi till i Ronda, en av Spaniens äldsta städer.

Vi gick lite fel när vi letade efter den gamla bron och råkade på en slags märklig religiös procession på en bakgata. Har inte lyckats läsa på vad det rörde sig om.

(null)

Vi hittade till Puente Nuevo till sist och fikade på restaurangen till höger på bilden.

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi fricampade på torget i Benalmadena i fredags natt för att vara nära flygplatsen. Benalmadena är fint på sitt sätt och är en väldig kontrast mot de genuina bergen. Vi gick igenom Palomaparken ner till strandpromenaden med dess barer, restauranger, butiker, m.m. Vi gick vidare till marinan och dök in på en pedikyr där. Väldigt skönt efter att ha promenerat hela 47 km denna vecka!

(null)

Tack Anna för dessa minnesvärda dagar! ❤️

Nu tillbaka till vardagen och så småningom nya äventyr! 

Kommentera inlägget här :