Almayate, Spanien

Fredagen den 20 januari 2023, 18c och soligt
 
Denna vecka har gått åt till att landa efter 14 dagar på vägarna samt att låta antibiotikan göra sin magi på infektionen efter fästingbettet. Febern och den molande verken i kroppen har släppt och förutom att veckan varit intensiv arbetsmässigt har det städats, tvättats och husbilen har ställts iordning från "travel mode" där allting sitter fast till någonting lite mer hemtrevligt. Det nya kökstältet är på plats och för att hitta hur den ska inredas blir det cykelturer till närmaste stad, Torre del Mar, för att fynda lämpliga möbler, förvaringar och upphängningar. 
 
Almayate är inte det mest pittoreska samhället i Spanien kanske men ibland kan kan man bli överraskad av unika spanska personligheter. Denna bild tog jag i början på december när jag var hit på snabbesök men påmindes om den när vi cyklade och såg en man valla sina får i sin blomkålsodling intill vägen.
 
 
Almayate ligger förhållandevis lantligt utmed en ganska trafikerad landsväg som följer kustlinjen. Det jag älskar med stället är promenader med Visky på den milslånga stranden som står rätt öde så här års, de gröna, odlade omgivningarna, cyeklturer till stan samt det milda vädret.
 
 
 
Camping har ca 190 platser och består av några stugor, stora- och små platser för husbilar och husvagnar samt tältplatser. Det finns en bar, restaurang, liten affär, pool på sommaren, fritidsområde med boule- och basketbanor, fin tvättstuga, duschar och toaletter. Det finns en stor inhängnad gård där folk får ställa upp sina bilar/släp/husvagnar när de reser annanstans tillfälligt. Gården vikarierar som en hundgård och är ett perfekt ställe för Viskys favoritaktivitet - kast med en liten boll.
 
 
Det är nya ägare till campingen i år då förra som startade campingen i början på 90-talet dog och det görs ansträngningar med plantering av buskar, bygge av boulebanor, en roligare meny i restaurangen samt underhållning/karaoke varannan lördag. Det går flera till baren på kvällarna eftersom personalen är lite mer engagerad än förr och igår pratade vi med en man från Schweiz som sådde tankar om att besöka Korsika och Sardinien senare i vår. Vi får se vad som blir av framöver.

Kommentera inlägget här :