Almayate, Spanien

Tisdagen den 24 januari 2023, 16c och soligt
 
Det är varmt och skönt i solen nu, känns som ca 25c men det blåser snålt på sina håll och känns då som 12c. Jag har varit lite risig efter fästingbettet och efter en veckas antibiotika. Febern har hängt kvar och som grädde på moset har jag något förhöjt blodtryck, tryck bakom ögonen och sus i öronen och skulle kunna sova hela dagarna. Efter provtagningar på sjukhuset i Torre del Mar igår har det konstaterats att jag inte har någon infektion i kroppen längre i alla fall och det är bara att ta det lugnt och hålla koll på blodtrycket. Att sova hela dagarna är tyvärr inget alternativ eftersom jag har ett jobb att sköta och en värld att upptäcka. Det är så tråkigt att prata sjukdomar så vi går vidare. Aptiten har inte försvunnit i alla fall och det har tillagats många goda middagar i campingköket. Det är endast 1,5*2 m men känns som att vistas i ett storkök i jämförelse med att laga mat i husbilen.
 
 
På tal om mat, häromdagen gick vi ett par kilometer längs stranden till ett samhälle i andra riktningen från Torre del Mar som heter Benajarafe. Det var soligt och trots att blåsten såg till att hålla stranden myggfri var det förhållandevis varmt också. Det är vackert utmed kusten och man har ordnat med ganska bra gångvägar här och var.
 
 
På väg hem från Benajarafe stannade vi till spontant på Chiringuito El Búho (Uggelbaren) som vi aldrig sett öppet tidigare och åt spansk blodpudding och välkryddat kycklingspett från en öppen eld som eldats med trädrötter. Kycklingspettet kom som ett bonusförslag från kocken då det endast fanns ett kvar i en halvmuggig, halvkyld disk med en ruta som kanske torkats någon gång. Vi hade våra tveksamheter till om det var något vi skulle överleva men sådan ska man ju inte vara så vi åt med god aptit med dagsgammalt bröd och en svalkande Cruzcampo. Vi överlevde men vi har lovat våra magar att aldrig göra om det.
 
För övrigt har det varit häng runt campingen mest, njutit av vackra morgonar och ännu vackrare kvällar. Tidningen Husbilhusvagn ska intervjua mig på fredag för att skriva en artikel om heltidslivet i en husbil. Jag försöker att tänka hur jag upplever livet i husbilen nu jämfört med 2021 när allting var nytt samt hur Jimmy upplever det som gjort det i 14 år nu. Man vänjer sig så fort vid allting och en del saker som är självklara nu var säkert inte alls det då. Får klura på det lite.
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :