Dag 98 - 102 av ca 165 Almayate, Spanien

Tisdag - lördag 18 - 22 januari 2022, 16-20C och sol
 
Januari är en intensiv månad vad gäller jobb men det är ändå lugnet före stormen inför bokslutssäsongen som pågår fram till ca 30 juni. Tiden har gått åt till att jobba på ordentligt och förbereda inför "stormen". Veckan började med att fricampa klart på västkusten till att bo på campingen i Albufeira några dagar. Fricampingen på kusten var en fantastisk upplevelse vad gäller vägar, utsikter och naturen även om svårigheterna med att hitta godkända ställen att campa på dämpade upplevelsen lite. Det i sig var en minnesvärd upplevlese i och för sig.
 
Innan avfärd från Portugal fick det bli en cykeltur till Albufeiras gammelstad där jag beställde Algarves nationalrätt, en Cataplana.
 
 
Cataplanan är redskapet som man lagar grytor i. Jag valde en skaldjurgryta som var knökfull med skaldjur, fisk och grönsaker. Till det en Sagres öl med tillhörande utsikt över guldkorninga sandstränder och havet. Det var någonting att lägga på minnet.
 
 
Igår blev det ca 50 mil på motorvägen tillbaka till Camping Almayate i Málaga, Spanien. Det är en fin väg med natur som skiftar från en grönskande Portugal till en förhållandevis torr Spanien. Vi stannade till i Benajarafe strax före Alamayae för att handla en snabb middag från en kiosk och blev direkt uppvaktade av polisen som kollade så att vi inte tänkte campa längs vägen. Det är nästan så att man känner sig som en buse för att man turistar i dessa länder.
 
 
Väl framme kl 21.00, cirka 10 minuter innan receptionen stängde, checkade vi in på Camping Almayate utan att behöva påminna om våra namn. Bra eller dåligt vet jag inte men det fick mungiporna att rycka lite.
 
Jag ser fram emot promenader på stranden här igen och en fast plats med bra Wi-Fi att vara på närmaste månaden. Redan på kvällen runt 23.00 var temperaturen bra mycket varmare, ca 10C istället för 3-5C.
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :