Dag 95 - 97 av ca 165 Albufeira, Portugal

Lördag-måndag 15-17 januari 2022, 16-20C och sol
 
Vädret är fortsatt kanon - väldigt svalt på morgonen och på kvällen men på dagen är man i paradiset. Har inte sett till regn sedan mellandagarna.
 
I lördags morse tog Bailey och jag en härlig sista promenad på stranden i Carrapateira innan resan österut. Visky är utlånad till resesällskapet ett tag för att låta hundarna vila ifrån varandra och för att säkerställa att jag inte tar den ena hunden att slå ihjäl den andra med. (skojar). Vi ses varje dag och jag ser att Visky mår bra av egentid, liksom Bailey.
 
 
Resan tillbaka till Albufeira gick via Bensafrim, en vacker plats på höjden i närheten av Lagos. Vägarna upp till utsikten över sjön var ingenting man somnade till. De var branta, krokiga och riktigt roliga att köra på när man inte fick möte. Vi hade hoppats på att fricampa där men även där hade man satt upp förbudsskyltar. 
 
 
Vi rullade vidare ner till Lagos och stannade till för att promenera runt marinan. Bilden ger inte staden rättvisa. Vid hamnen var husen färgglada och hamnen var full av verksamma fiskebåtar. Sardinfiske är tydligen stort här.
 
 
Ponta da Piedade ligger vid Portugals östra spets och består av 20 m höga klippor och en fenomenal natur och utsikt över Algarvekusten. Man har byggt en spång som följer kusten och bjuder på en fantastisk utsikt över grottorna. Vi gick inte så långt eftersom de varnade för att det var säsong för tall larven som tydligen är giftig för hundar. 
 
 
Väl tillbaka på Albufeira Camping bjöd en av de fastboende in oss på en öl i sin charmiga bar på tomten. Campingen består i huvudsak av gäster från Storbritannien. Många har sedan Brexit bosatt sig här och skaffat Portugisisk medborgarskap. De bor i "residential caravans" - uppsnoffsade manskapsbodar som alla gjort till sina små idyller.
 
 
Nu när jag har ström på campingen blir det några effektiva arbetsdagar för att hinna med alla deadlines som är i januari. Vi blir kvar här en vecka.
 

Kommentera inlägget här :