Dag 71 - 72 Málaga

Onsdag - torsdag 22-23 december 15C sol/regn
 
Det har varit svalare ett par dagar nu med lite regnstänk emellanåt. Att bo på camping en längre tid är ungefär som att bo i radhus. Man lär känna varandras rutiner och härmar de omedvetet. Alla har koll på vädret och vankas det regn sätter alla igång med att städa, feja, tvätta, hänga på tork och fixa med sina husbilar/husvagnar. Garage plockas ur och packas in igen i det man tror är en "bättre ordning". Det dammsugs, diskas, skakas mattor och sängkläder, en del tvättar sina fordon med en hink vatten och en svamp. Man får inte tvätta bilarna inne på campingen och det jobbar man runt med lite mindre vatten bara. 
 
De från receptionen kom förbi för någon dag sen och frågade om jag var medveten om att jag använde ca 15 kW el/dag istället för de 6 kW som ingår. Det hade jag inte koll på så nu går värmen någon timme på kvällen på gasol likaså kylskåpet dygnet runt och det blir betydligt billigare än att kosta på el. Datorn är inkopplad på invertern om dagarna och den strömmen kommer från solcellerna på taket. 
 
Vi har mest promenerat på stranden men idag letade vi oss upp på ett berg bakom campingen för att variera lite. Närmast bakom hundarna är en bilfirma. Campingen ligger mellan den och havet.

 
Tomten gjord av stenar från stranden har fått sällskap av en ren och några paket. 
 
 
Och campingens anka vaktar de...
 
 
Det känns konstigt att det kan vara julafton redan nu i skrivande stund. Det var meningen att det svenska gänget skulle bjuda in till lite mingel på julafton men eftersom vädret beräknas vara dåligt och en del är förkylda ställdes det hela in. Det enda som är på gång här är middag på campingen för de som vill på annandagen. På nyårsafton ordnas det med en knytis ute. Man tar med sig sitt eget bord, stol och tilltugg. Vi får se vad hundarna tycker om nyårsraketer - det har de aldrig varit med om. 
 
Thulevagnen kom väl till pass idag för att åka till Torre del Mar för att hämta en stor säck hundmat samt storhandla inför långhelgen när det mesta kommer att vara stängt. 
 
God Jul med er!
 
 

Kommentarer :

#1: Anonym

God jul från Uppsala! Leena

skriven

Kommentera inlägget här :